به گزارش روابط عمومی شرکت ملی انفورماتیک، نیما شمساپور در پنل «هوش مصنوعی؛ از ایده تا معجزه» که در حاشیه نمایشگاه الکامپ برگزار شد، گفت: بخش خصوصی در ایران در زمینه استفاده از هوش مصنوعی رشد خوبی داشته و هدف ما در هاب نوآوری گروه ملی انفورماتیک این بوده که با کمک استارتآپها این رشد را در داخل بانک مرکزی رقم بزنیم.
وی، توسعه نوآوری باز را یکی از اهداف اصلی هاب نوآوری شرکت ملی انفورماتیک عنوان کرد و افزود: از جمله برنامههای ما برگزاری فینولیگ و دیگری فینوکامپ به منظور بررسی، داوری و سرمایه گذاری روی ایدههای استارتآپی در ابعاد کسبوکاری آن است.
شمساپور با بیان اینکه به دنبال کمک به سرمایهگذاری در زیستبوم نوآوری کشور هستیم، اظهار داشت: در زمینه کاربردیسازی هوش مصنوعی هر سال در حال عقب افتادن هستیم در حالی که در زمینه تولید علم، بسیار جلو هستیم.
مدیرعامل شرکت فرادیس گستر کیش ادامه داد: پیشبینی میشود که تا سال ۲۰۳۰، بیش از ۱۰ میلیون خودروی خودران در جهان خواهیم داشت و ۸۰ درصد از شرکتها دست کم از یک ابزار هوش مصنوعی برای فعالیتهای خود استفاده خواهند کرد و اگر ما با این تغییرات همراه نشویم، عقب خواهیم افتاد.
وی پروژههایی مانند کنونبینی تولید ناخالص داخلی را از جمله پروژههایی حاکمیتی عنوان کرد که با همراهی شرکت ملی انفورماتیک در حال تدوین شدن است.
شمساپور گفت: برای برخی از پروژهها مانند کشف تقلب و پولشویی، مشتری غیر از نهادهای حاکمیتی وجود ندارد ولی باید برای آنها مدل کسبوکاری تعریف کرد تا موفق باشند.
مدیرعامل شرکت فرادیس گستر کیش ادامه داد: تیمهای مستقر در بانک مرکزی بیشتر به دنبال تسهیلگری در حوزه هوش مصنوعی هستند تا تنظیمگری آن. هوش مصنوعی در بسیاری از مسائل مرتبط با بانک مرکزی از جمله امنیت سایبری، سیاستهای پولی و ارزی و صنعت پرداخت کاربرد دارد.