
در حال حاضر نظام بانکی کشور سهم بالایی از مسئولیت سنگین کمک به توانمندسازی بخشهای مختلف اقتصادی، تأمین منابع مالی و سرمایه در گردش بنگاههای اقتصادی خرد و کلان را در مسیر حرکت بهسوی تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی برعهدهگرفته است و به جرأت میتوان گفت بانکها یکی از ارکان اصلی دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی هستند.
به گزارش بانک امروز، سیستم بانکی با سرمایهگذاری، حمایت و تأمین منابع موردنیاز واحدهای تولیدی و مولد نقش بسزایی در توانمندسازی اقتصاد، توسعه و ایجاد اشتغال دارند.
در همین راستا، در منظومه اقتصاد مقاومتی، بانک پارسیان بهعنوان واسطه در تجهیز و تخصیص منابع بهگونهای عمل کرده است که حامی تولید و اشتغال باشد و زمینه پیوند سالم و اثرگذار بین سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی را مهیا سازد. این بانک تـلاش کـرده اسـت تا مأموریتهای خـود را بهعنوان یـک بانـک در عرصـه رونق اقتصـاد ملـی بهدرستی بـه انجـام رسـانده و در همیـن راسـتا دسـتاوردها و تجربههای ارزشـمندی را کسـب کـرده است.
همچنین این بانک با حمایت از تولید داخلی، مشـارکت و تأمین مالی طرحهای توسعهای و هدایت تسـهیلات به سـمت بخش حقیقی اقتصاد، بهزعم خود سهم قابلتوجهی در پیشبرد سیاستهای اقتصاد مقاومتی بر عهده داشته است.
در همین راستا، خلاصه اقدامات و فعالیتهای انجامشده به پشتوانگی بانک پارسیان در راستای اقتصاد مقاومتی به شرح ذیل است:
۱. توسعه و تعمیق اشتغال در مناطق روستایی و ایجاد فرصتهای شغلی مولد
بسترسازی و ایجاد اشتغال پایدار همواره یکی از دغدغه دولت هامحسوب میشود. در این میان یکی از مهمترین نهادها در تأمین اعتبار و ایجاد فرصتهای شغلی بانکها هستند.
بانک پارسیان در مقام بزرگترین بانک خصوصی کشور با نقشآفرینی در طرحهای بزرگ ملی و اقتصادی توانسته حضور برجستهای در حوزه اشتغالزایی بخصوص در بخش روستایی با رویکرد ساماندهی کسبوکارهای خرد داشته باشد. پشتوانگی در ایجاد اشتغال پایدار در بخش روستایی و عشایری از دستاوردهای افتخارآمیز بانک پارسیان در حمایت از اقتصاد ملی است.
در همین زمینه تاکنون مبلغ ۲۵ هزار میلیارد ر یال تسهیلات قرضالحسنه به حدود ۶۰ هزار طرح اشتغالزایی در مناطق محروم در قالب انعقاد تفاهمنامه با بنیاد برکت تخصیصیافته است.
همچنین بر اساس قرارداد سهجانبه مابین بانک پارسیان، بنیاد برکت و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری اعتباری بالغبر۱،۵۵۳ میلیارد ر یال در جهت محرومیتزدایی و ایجاد اشتغال از سوی بانک اختصاصیافته است.
۲. محرومیتزدایی و کمک به ارتقای عدالت اجتماعی
محرومیتزدایی و تلاش برای توزیع عادلانه فرصتها و منابع مالی یکی از شاهراههای تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی است و این موضوعی است که در سیاستهای کلان اقتصاد مقاومتی بانک پارسیان هم موردتوجه قرارگرفته است. ازاینرو در خصوص اقدامات اثرگذار این بانک در حوزه محرومیتزدایی و کمک به ارتقای عدالت اجتماعی میتوان به مشارکت در طرحهای انتقال آب خلیجفارس به کویر مرکزی ایران و آبشیرینکن، طرح آبرسانی به شهرها و روستاها و مناطق محروم در قالب ۲۱ طرح در ۱۴ استان کشور، تأمین مالی طرح گازرسانی به مناطق روستایی، حمایت از مشاغل آسیبدیده از کرونا، تأمین اجاره مستاجرین و مخارج یارانه بگیران در راستای مصوبات ستاد ملی کرونا و بانک مرکزی ج.ا.ا. اشاره کرد.
۳. کمک به تأمین امنیت غذا و دارو
در پیش گرفتن اقتصاد مقاومتی از تأکیدات مهم رهبر معظم انقلاب در شرایط تحریم است. یکی از ارکان مهم در اجرای این سیاست توانمندسازی اقتصاد کشور با تکیهبر دانش و توان داخلی است. طی این سالها یکی از اهرمهای فشار بر مردم ایران نشانهگیری حوزه سلامت و تأمین دارو از طریق اعمال تحریمهای ظالمانه از سوی دشمنان است.
یکی از حوزههای اقتصاد مقاومتی بهویژه اقتصاد دانشمحور میتواند در زمینه توسعه سلامتی به کار گرفته شود. آنچه در اقتصاد مقاومتی و پیوند آن با حوزه بهداشت و درمان مشاهده میشود، ارج نهادن به نیروی داخلی و حمایت همهجانبه از تولیدات سلامتی و ارتقادهنده بهداشت عمومی و همچنین زایندگی علم داخلی در این عرصه است. بانک پارسیان با توجه به این امر، اقدامات مهمی به شرح ذیل را در اولویت کاری و حمایت خود قرار داده است:
تأمین مالی و تجهیز مراکز درمانی
تسهیلات به شرکتهای دارویی،
مشارکت در ساخت داروهای سرطانی و سلولهای بنیادی،
مشارکت در طرح تولید واکسن کرونا و
ایجاد صندوق سرمایهگذاری نیکوکاری لوتوس رویان با همکاری پژوهشگاه رویان و بنیاد برکت باهدف حمایت از پژوهش و تولید داروهای سرطانی، دیابت، ناباروری و اماس
۴. حمایت از تولید داخلی
تأمین مالی صنایع و حمایت از تولید داخلی، رسالت مهمی است که در شرایط کنونی که اقتصاد کشور با محدودیتهای زیادی مواجه است، باید موردتوجه بانکها باشد. بر این اساس بانک پارسیان در حوزههایی که در زیر به آنها اشاره میشود مشارکت داشته است؛
*مشارکت سندیکایی در طرح تولید کاغذ با شرکت کاغذ سبز خوزستان بهمنظور خودکفایی در صنعت کاغذ و جلوگیری از خروج منابع ارزی
* خرید تضمینی گندم با مشارکت شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران
* انتشار اوراق گام برای شرکتهای ایرانخودرو و فولاد سبزوار
* مشارکت در طرح توسعهای استحصال گندله از معادن سنگآهن د ر منطقه محروم و مرزی سنگان با ایجاد کارخانه ۵ میلیون تنی گندله جهت کاهش وابستگی به خارج با مشارکت شرکت اپال کانی پارس
*مشارکت در طرح توسعهای تولید آهن اسفنجی پارس فولاد سبزوار با ظرفیت ۸۳۰ هزار تن باهدف تقویت زیرساختهای ملی و تکمیل زنجیره فولاد کشور
برچسب ها
مطالب مرتبط
- همکاری شرکتهای گروه فناپ و دانشگاه خاتم در آمادهسازی حرفهای دانشجویان ...
- اعلام شرایط خاص پذیرش رشته مهندسی کامپیوتر مقطع کارشناسی دانشگاه خاتم در ...
- همکاری اعتماد هوشمند و ازکیوام در حوزه سفته الکترونیک
- رشد بیش از دو برابری پرداخت تسهیلات گلخانه ای در بانک کشاورزی
- تشکیل ستاد اربعین در شرکت پرداخت الکترونیک سداد