وی تأکید کرد: یکی از ضرورت ها در این زمینه پیش بینی عقود جدید در تأمین مالی خانوارها در قالب بانکهای تخصصی است و باید براساس نیاز مردم، بنگاهها و فعالان اقتصادی برای تامین مالی آنها، عقود مورد نیاز طراحی شود.
به گفته رئیس کل بانک مرکزی امروزه بخشی از تأمین مالی دولت برعهده نظام بانکی و بانکهای توسعه ای است، اهداف توسعه دولت را دنبال می کنند.
رئیس هیأت عالی بانک مرکزی در بخش دیگری از سخنرانی ضمن تأکید بر حمایت بانک مرکزی از صنعت لیزینگ، توسعه این صنعت را از اهداف توسعه ای بانک عنوان کرد و گفت : گسترش و توسعه صنعت لیزینگ برعهده فعالان این حوزه است لذا، فعالان این باید سند توسعه ای لیزینگ را با محوریت تامین مالی خرد خانوارها با نرخ ارزان طراحی کنند و سهم و نقش بانک مرکزی را نیز در آن مشخص نمایند.
وی با بیان اینکه آمارها حاکی از آن است که صنعت لیزینگ در ایران، چندان بزرگ نیست، گفت: ارزش دارایی این صنعت حدود ۴۰ همت است که در قالب ۶۳ شرکت سامان یافته و لذا لیزینگ در ایران صنعت بزرگی نیست. این در حالی است که امروزه ارزش برخی بنگاه های اقتصادی در حدود ۴۰ یا ۵۰ همت است. لذا باید برای توسعه این صنعت چاره اندیشی شود.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه صنعت لیزینگ می تواند در زمینه تأمین مالی خرد نقش مهمی را ایفا کند تصریح کرد: نگاه حاکم بر قوانین و مقررات مرتبط با لیزینگ بیشتر در قالب دستورالعمل و محدودیت ها بوده است و به ظرفیت های توسعه ای آن توجه نشده است. برای مثال اختیارات لیزینگ ها تعیین نشده است و این مهم که چرا لیزینگ ها باید از نظام بانکی تأمین مالی شوند نیز روشن نیست، علاوه بر این تخصصی شدن لیزینگ ها از دیگر نکاتی است که باید در نظر گرفته شود.
رئیس هیأت عالی بانک مرکزی در ادامه افزود: لیزینگ ها اگر رویکرد تخصصی پیدا کنند حتما می توانند تأمین مالی خرد را برعهده بگیرند و بر رشد نقدینگی نیز تأثیرگذار نباشند. لذا ضروری است مقررات به این سمت وسو حرکت کند تا ضمن رعایت مقررات مربوطه، مجموعه نیازهایی مردم تأمین شود.
دکتر فرزین تصریح کرد: در صورتی که مجموعه این موارد در قالب قوانین و مقرراتی در بانک مرکزی تدوین و به سرعت نهایی و ابلاغ شود، در آینده شاهد صنعت رو به رشد خواهیم بود. از همین رو فعالان صنعت لیزینگ باید سند توسعه ای آنرا با محوریت تامین مالی خرد خانوار با نرخ ارزان طراحی کنند و سهم و وظیفه بانک مرکزی نیز در آن مشخص شود تا خانوارها راحت تر و ارزان تر و با وثایق و بروکراسی کمتر تأمین مالی شوند.
رئیس کل بانک مرکزی ضمن تأکید بر اینکه بانک مرکزی از صنعت لیزینگ حمایت می کند، تصریح کرد: این امر از اهداف توسعه ای بانک مرکزی است. اما گسترش و توسعه آن برعهده فعالان این حوزه است. از این منظر برگزاری این قبیل نشست ها به توسعه این صنعت کمک ویژه ای می کند که ما را در تدوین قوانین و مقررات و تدوین سیاستها کمک می کند.