به گزارش بانک امروز به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، دکتر محمدپور در نشست تحلیلی راهبردها و برنامه های اصلاح، بازسازی و گزیر در نظام بانکی اظهار کرد: بانک مرکزی در نظر دارد سپرده خاص نیز از بانک های با ریسک بالا و ناتراز دریافت کرده و بر این اساس، منابع این صندوق طی دو سال آتی را به ۳۰۰ همت برساند. سطح پوشش صندوق ضمانت سپرده ها نیز از مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.
محمدپور، همچنین با اشاره به میانگین مثبت نسبت کفایت سرمایه شبکه بانکی در پایان ۱۴۰۳ خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۱ صرفا ۷ بانک با کفایت سرمایه بالاتر از ۸ درصد داشتیم که این تعداد در سال ۱۴۰۳ به ۱۳ بانک رسید و و تا پایان سال جاری این تعداد به ۱۶ بانک در پایان سال جاری خواهد رسید.
معاون تنظیم گری و نظارت بانک مرکزی عنوان کرد: سرمایه ثبتی نظام بانکی با رشد بالغ بر ۱۶۰ درصدی در سال ۱۴۰۳ به ۸۵۱ همت رسید و برنامه بانک مرکزی رساندن این عدد به هزار همت در شش ماه اول سال جاری و ۱۳۵۰ همت در پایان سال جاری است.
این مقام مسئول بانک مرکزی درخصوص قوانین موضوع گزیر در موسسات اعتباری، گفت: در حال حاضر موضوع گزیر در ماده ۳۳ قانون بانک مرکزی آورده شده و مباحث تکمیلی نیز در طرح گزیر در مجلس شورای اسلامی با هممکاری بانک مرکزی در حال بررسی است و امیدواریم به زودی نهایی شود. با تصویب این قانون، روش های انجام گزیر مشخص می شود.
معاون نظارت و تنظیم گری بانک مرکزی تصمیم گیری در مورد گزیر در بانک ها را مستلزم انسجام فکری و عملی در مجموعه های تصمیم گیر قلمداد کرد و گفت: ذینفعان موضوع گزیر در بانک ها صرفا محدود به سهامداران نمی شود و شامل سپرده گذاران نیز می شود. همچنین این موضوع می تواند بر کل شبکه بانکی اثرگذار باشد. بنابراین علاوه بر پیش نیازهای قانونی باید انسجام در نگاه و عمل به موضوع گزیر در نظام بانکی در مجموعه های تصمیم گیر وجود داشته باشد.